Om

Intervju

”Elsa Fahlén är en visartist som jag verkligen kan rekommendera! Elsa har intensitet, musikalitet, värme och stor närvaro i sina uppträdanden. Egensinniga texter med djup och humor och en underbar röst! Missa inte henne!” /Eva Hillered, artist och låtskrivare

”Elsa som numera bor i Göteborg skriver låtar med stark anknytning till hemtrakterna i norr och skildrar trakter och personligheter med stor värme och närvaro.” /Ivar Sjögren, recensent för tidskriften Visor och festivalarrangör

 

Elsa Fahlén är en ångermanländsk visartist och låtskrivare, numera bosatt i Göteborg. 2017 släppte hon sin debut-EP ”Rallarrosor”. I hennes låtar, som har stark anknytning till hemtrakterna i Ångermanland och Jämtland, skildras starka personligheter med ett rikt bildspråk.

Sommaren 2017 vann hon den stora vis- och singersongwritertävlingen på visfestivalen i Lund. Vinnarlåten ”Kepsen bak och fram” utspelar sig under en fisketur i hennes hemby Nyadal.

För att höra en radiointervju i samband med releaseturnén, klicka på bilden ovan. Nedan finns en artikel från Allehanda.

Allehanda_stor

Elsa Fahlén med vännerElse Fahlén med vänner
Elsa Fahlén uppträder tillsammans med vännerna och musikerparet Nina Nilsson (cello och fiol) och Johan Nilsson (gitarr) från Docksta. Tillsammans framför de Elsas nyskrivna ångermanländska och jämtländska sånger. Trion genomförde en releaseturné för debutskivan ”Rallarrosor” i Västernorrland hösten 2017. Videoinspelning finns på youtube.
Andras ord om trion:
”Jazzkvällen fick en mjukstart med lyrisk viskonst med trion Elsa och hennes vänner, Nina, violin, cello och Johan Nilsson gitarr. Elsas egna sånger med berättande texter mottogs väl av en andäktigt lyssnande publik” /Hans-Erik Bergman, Sundsvalls Tidning
”Förbandet vid onsdagskvällens konsert på Metropol var det en fröjd att lyssna till. En musikstund med en både intressant och väl framförd berättelse om vad som kan, och har hänt, vissångerskan”/ Gunnar Sohlberg, Metropol

Foto: Åke Holmberg
Porträttgalleriet
Elsa och Simon - Teater UNO
Elsa Fahlén och Simon Jakobsson framför en blandning av egenskrivna låtar och tonsatta dikter på svenska och engelska inom genren singersongwriter, folk och visa.
Foto: Isabel Evers
Vulkankollektivet
Låtskrivarkollektivet Vulkan 2017
Elsa Fahlén medverkar i låtskrivarkollektivet Vulkan tillsammans med Maja Heurling, Maud Lindström, Sara Arámbula och Elin Callmer.
Foto: Elin Callmer